7 Nisan 2009 Salı

Kürdan Kebabı











Kürdan Kebabı normalde köfteyle yapılıyor ama bu şekli de hoşuma gitti buyrun:

Malzemeler:
kürdan:)
250gr kıyma
1 ince kıyılmış soğan
3-4 diş kesilmiş sarımsak
pulbiber, karabiber,tuz
zeytinyağı
5-6 adet ince uzun patlıcan
1 domates, 1 yeşil biber
1 kaşık salça
kaynar su
sıvıyağ
hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına şerit halinde keselim tuzlu suda bekletip kağıt havluyla suyunu alalım. kızgın yağda şeritlerimizi bi güzel kızartalım.

içinin harcı için kıymamızı zeytinyağında kavuralım kahverengileşince soğan, sarımsak ve baharatları ekleyelim yarım kaşık salçayı da ekleyip soğanlar ölene dek pişirelim.

kızarttığımız patlıcan şeritlerinin üç tanesini bir kasenin içine birbirini kesecek şekilde çaprazlama yerleştirelim altıgen elde edecez:) içine harcımız koyup bohça yapar gibi tüm uçları ortada birleştirip üzerine kürdanımızı takalım parça domates ve yeşil biberden şapkasını yapalım. bu şekilde kapaklı borcama yerleştirelim böylelikle hem daha güzel pişiyor hemde kurumuyor hemde fırın batmıyor :) eğer harcınız arttıysa bi kaç patatesi oyup içine harç doldurabilirsiniz tadı enfes oluyor.üzerine 1 su bardağı kaynar suyla yarım kaşık salçadan hazırladığımız karışımı gezdirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35dk pişirelim. afiyetler olsun:)






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder