3 Mart 2009 Salı

Yaprak Sarması









Yaprak Sarması
Malzemeler:
kaynar suda biraz haşlanmış ve suyu süzülmüş asma yaprağı
150gr kıyma
1 su bardağı pirinç(yıkayıp süzelim)
1 su bardağı bulgur
1 ince kıyılmış soğan
kekik,nane,pulbiber,karabiber,dereotu,tuz
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1fiske toz şeker
1.5 yemek kaşığı salça
kaynar su
Hazırlanışı:
yaprağımız hariç tüm malzemeyi 1 kaşık salça ve 1 çay bardağı zeytinyağıyla iyice karıştıralım. yapraklarımızın ortasına harcımızdan biraz koyarak kenarlarını bükelim uçlara doğru sıkı sıkı saralım. hepsi bitince tenceremize sırayla yerleştirelim. ben annemin tavsiyesi üzerine tencerimi küçük tuttum ve sarmalarımı dik yerleştirdim böylelikle açılmadılar:)sarmalar yerleştirildikten sonra yarım kaşık salçayı koyalım sarmaların üzerine zeytinyağı gezdirelim üstünü örtecek kadar kaynar su ilave edelim kısık ateşte sarmalarımızı suyunu çekene dek pişirelim yoğurtla servis yapalım. afiyetler olsun...


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder