1 Mart 2009 Pazar

Tombak Köfte ve Mevsim Salata




Tombak Köfte ve Mevsim Salata
malzemeler:
500gr orta yağlı kıyma(kuzu+dana olursa daha güzel olur)
1 ufalanmış ekmek içi
1 küçük çay bardağı süt
karabiber,pulbiber,tuz
birer fiske: nane, fesleğen, kekik, kişniş, kimyon, zerdeçal, zencefil,köri
ufalanmış biberiye
dövülmüş 2-3 diş sarımsak
yarım kaşık salça
sıvıyağ
hazırlanışı:
ufaladığımız ekmek içinin üzerinde sütü gezdirelim sütü ekmeklere yedirelim kalan tüm malzemeyi ekleyip iyice yoğuralım küçük yuvarlaklar yapıp avcumuzla hafif bastırıp tombak köfteler yapalım.buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.sıvıyağ gezdirdiğimiz teflon tavamız ısınınca köftelerimizi ağzı kapalı olarak kısık ateşte kızarana dek pişirelim.
Mevsim Salata:
Malzemeler:
marul, roka, maydonoz
havuç, kırmızı lahana,konserve mısır
limon, zeytinyağı, tuz
Hazırlanışı:
marulu, maydanozu, rokayı çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.kırmızı lahanayı ince ince doğrayalım.havucu rendeleyelim.mısırları ilave edelim zeytinyağı gezdirelim limonumuzu sıkalım tuzumuzu ekleyelim salatamızı karıştıralım.afiyetler olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder