7 Mart 2009 Cumartesi

Mantar Sote



Mantar Sote
malzemeler:
400gr mantar(1 paket)
100gr kıyma
soğan
kaşık ucu kadar salça
pulbiber
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
mantarlarımızı şapkalarının alt kısmındaki bağlantı yerlerindeki kabuktan başlayarak soyup tüm tüm yıkayalım. sonrasında bacaklarını koparmadan doğrayalım.
kıymayı zeytinyağında kahverengileşinceye dek kavuralım, uzun uzun doğradığımız soğanı ekleyelim soğanlar şeffaflaşana dek kavurmaya devam edelim. pulbiber,tuz ve salçayı ilave edip biraz daha kavuralım. mantarlarımızı ekleyip karıştıralım yüksek ateşte ara sıra karıştırarak pişirelim (bu mantarların fazla sulanmasını engeller laubali mantarlardan hoşlanmayız di mi;)
mantarlarımız minik hale gelince pişmiş demektir dilerseniz sarımsaklı yoğurtla enfes olur.afiyetler olsun efenim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder