15 Mart 2009 Pazar

Etli Pazı Dolması






Etli Pazı Dolması
malzemeler:
yarım kilo sapları kesilip yıkanmış pazı
150 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç
1 ince kıyılmış soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber, dereotu, reyhan, nane
1 kaşık salça

Hazırlanışı:

Pazı hariç tüm malzemeyi karıştırıp yoğuralım. tenceremize su koyup kaynatalım pazı yapraklarını kaynar suya daldırıp biraz durdurup çıkaralım suyun içinde çok fazla bekletmeyelim. çıkarıp süzdüğümüz pazı yapraklarının içine hazırladığımız harçtan koyalım biraz tombak sarmalar yapalım tenceremize dizelim. pazı dolmalarının üzerine zeytinyağı gezdirelim. pazıları haşladığımız kaynar suyu pazıların üzerini kapatacak şekilde dökelim. kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim. ilk defa yaptım çok hoşuma gitti. afiyetler olsun...

2 yorum:

  1. oooo arkadaşımın ellerine sağlık, enfes görünüyor, canım hazır hastayken ben bu yemekleri alıp kaçtım akşam yemeği için :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. canım ya geçmiş olsun acil şifalar dilerim;)

    YanıtlaSil