14 Mart 2009 Cumartesi

Etli Finokyo(Etli Rezene)







Etli Finokyo(Etli Rezene)
malzemeler:
500gr taze rezene
1 soğan
150gr kuzu eti,yada terbiyeli dana eti
1 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 soğan
pulbiber,tuz,bi fiske şeker
2 damlacık elma sirkesi
zeytinyağı
kaynar su

hazırlanışı:

etimizi teflon tavada yağda kavuralım uzun doğranmış soğanı ve salçayı ekleyelim karıştıralım kavruladururken rezeneyi doğrayıp yıkayalım, rezeneyi,bi diş sarımsağı,pulbiber,tuz,şeker ve 2 damla sirkeyi ekleyelim.rezenelerimiz 25-30dk orta ateşte iyice kavrulsun sonrasında kaynar su ekleyelim ocağın altı kısığa yakın şekilde yumuşanana dek pişirelim. afiyetler olsun...yarasın efenim:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder