11 Mart 2009 Çarşamba

Döner




Döner
biraz beklememiz gerekiyor terbiyesiz etleri hizaya sokmak için ama buna değiyor:)
malzemeler:
500gr dana eti
1 soğan
1 diş sarımsak
2 kaşık yoğurt
yarım çay bardağı süt
karabiber
zeytinyağı
sıvıyağ
hazırlanışı:
etlerimizi biftek halinde doğrayalım,soğanı ve bir diş sarımsağı(isteyen sarımsak koymayabilir) rendeleyip suyunu sıkalım. yoğurt,süt,soğan suyu,zeytinyağı ve karabiberi etimize ekleyip iyice karıştıralım bu şekilde buzdolabında en az 4 saat bekletelim. sonrasında etlerimizi kat kat şeffat poşetimize koyalım elimizle şekil verelim etimiz bu şekil donacak. minyatür bir döner olacak efenim. sonra buzluğa atalım. et iyice donduğunda çıkaralım mümkün olduğunca ince ince doğrayalım sıvıyağ eklediğimiz teflon tavamızda kızarana dek pişirelim inmeye yakın tuzunu ekleyelim. pilavla servis yapalım afiyetler olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder