17 Mart 2009 Salı

Bezelye Yemeği




Bezelye Yemeği
malzemeler:
300 gr bezelye
2 papates
1 havuç
1 soğan
1 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
karabiber, pulbiber,tuz
zeytinyağı
dilerseniz yarım tavuk bulyon
kaynar su

Hazırlanışı:
soğanı,sarımsağı,patatesi,biberi,havucu minik küpler halinde doğrayalım hepsini yağımızda kavrulmaya bırakalım. iyice kavrulunca salçayı ekleyelim salçamızın rengi çıkınca bezelyeleri ilave edip karıştıralım biraz daha kavrulsun, baharatları,bulyonu ilave edelim üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar suyu ekleyip kısık ateşte yemeğimizi pişmeye bırakalım. eğer bezelye yemeğinin içine 1 kaşık kavrulmuş un veya 1 dilim bayat ekmek içi ufalarsanız bezelyenin nahoş kokusu olmayacaktır. afiyetler olsun:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder