14 Şubat 2009 Cumartesi

Rezil Mantı (Yoğurtlu Lahmacun)








Rezil Mantı (Yoğurtlu Lahmacun)
malzemeler: (10 adet)
2 adet fırından alınmış ekmek hamuru
400gr kıyma
2-3 soğan
kıyılmış maydanoz
kırmızı biber, karabiber,tuz,çok az reyhan ve kekik
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 kaşık salça
sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
kıymayı sıvıyağda kavuralım kırmızıdan kahverengiye dönünce ince kıyılmış soğanları ve baharatları ekleyelim soğanlar ölünce salçayı ekleyelim pişince üzerine küçük bir çay bardağı kaynar su ilave edip karştıralım üzerine ocağı kapatalım üzerine kıyılmış maydanozları ekleyip karıştıralım.
hamurlarımızdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp oklavamızla açalım(lahmacun büyüklüğünde)teflon tavada yağsız bir şekilde lavaş kıvamında pişirelim beyaz kalmalı fazla kızartmayalım. tüm belereli pişirelim.sonrasında servis tabağımıza pişirdiğimiz hamuru koyalım üzerine kımalı harcımızı kaşık yardımıyla yayalım üzerine tekrar pişmiş hamur koyalım ve bu şekilde bir harç bir hamur üst üste dizelim sonrasında bu kulemizi 4 e keselim sarmısaklı yoğurtla servis yapalım dikkat edin parmağınızı yemeyin:) afiyet olsun...canım annemin ellerine sağlık...

1 yorum:

  1. yurtdisinda okuyorum lahmacun hasreti cektigimde deniycem... ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil