23 Şubat 2009 Pazartesi

Patatesli Burma







Patatesli Burma (2 kişilik)
Malzemeler:
4-5 patates
süt
1 soğan
yarım kaşık salça
pulbiber,tuz
2 hazır yufka
sıvıyağ
1 yumurta sarısı
dilersenz çörekotu
1 maden suyu

Hazırlanışı:
patatesi haşlayayım doğrayıp üzerine yarım su bardağı süt dökelim blendırdan geçirelim(sütlü püre gibi) sıvıyağda minik doğradığımız soğanları kavuralım sonra salça, baharatlar ve püreyi ekleyip kavurmaya devam edelim harcımız macun gibi olsun.

yufkanın her yerini fırçayla yağlayalım sonra ikiye katlayalım hazırladığımız harcı yufkanın her yerine sıvayalım sonra sigara böreği sarar gibi saralım rulomuzun üzerine fırçayla sıvıyağ sürelim ve 5-6cm arayla keselim burmalarımızın içleri görünecek şekilde fırınkağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim üzerlerinde maden suyunu azar azar gezdirelim sonrayumurta sarısı sürelim dilerseniz çörekotu ekebilirsiniz. inceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana dek pişirelim.afiyet olsunnnn






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder