20 Şubat 2009 Cuma

Kayseri Mantısı



Kayseri Mantısı
hamuru için:
500gr un
tuz
su
1 yumurta

Harcı için:
500 gr kıyma
2 soğan
kırmızı biber, karabiber,fesleğen,tuz çok az kekik,nane,maydanoz kurusu

sos:
salça
1 kaşık tereyağ
sıvıyağ
kırmızı biber
sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı: hamurumuzu orta karar yoğuralım (sert ya da yumuşak olmayacak) açacağımız şekilde bezeler yapalım. açalım sonra kare kare keselim.

kıymayı, minik doğradığımız soğanla ve baharatlarla karıştıralım.hazırladığımız harcı karelere yerleştirelim iki yanından su girecek şekilde bükelim.

hazırladığımız mantıları kaynayan tuzlu ve sıvıyağlı suda hepsi yüzeye çıkana dek haşlayalım.(yüzeye çıkınca 2-3 dk pişmesi kafi) dilersek suyunu süzelim dilersek sulu bırakalım. üzerine sarmısaklı yoğurt dökelim. sıvıyağ ve tereyağda salçamızı,kırmızı biber ilave edip kavuralım mantımızın üzerine dökelim.

alternatif: eğer mantıyı sulu denemek isterseniz salçayı kavurup sulu mantınıza dökebilirsiniz. kayseride öleeee yaparlar. afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder