16 Şubat 2009 Pazartesi

Etli Brüksel Lahanası



Etli Brüksel Lahanası
malzemeler:
300 gr brüksel lahanası
250gr iri iri doğranmış dana eti
1 soğan
1 diş sarımsak
1 kaşık salça
tuz, kırmızı biber
sıvıyağ
kaynar su
Hazırlanışı:
iri doğranan etlerimizi düdüklüye alalım sıvıyağ ekleyip kavuralım kavrulan etlere üzerini az geçecek sıcak suyu, 4 e bölünmüş soğanı ve sarımsakları ekleyelim düdüklüyü kapayalım yaklaşık 40dk etlerimiz pişsin, pişen etleri bir kaba suyuyla birlikte alalım, boşalan düdüklüye az sıvıyağ koyup brüksel lahanalarını ekleyelim lahanalar hafif ölene dek kavuralım sonra salçamızı ilave edip kavurmaya devam edelim snnrasında kabımızdaki etlerimizi suyuyla birlikte ilave edelim kımızı biber ve tuz atalım düdüklüyü kapayıp 15dk daha pişirelim.

afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder