10 Şubat 2009 Salı

Düğürcük Pilavı



Düğürcük Pilavı
malzemeler:
2 su bardağı düğürcük (ince bulgur)
1 soğan
100gr kuşbaşı et
bi tutam dereotu
1 kaşık salça
tuz, karabiber, kırmızı biber
yufka ekmek

Hazırlanışı:
Etimizi sıvıyağda kavuralım sonra minik doğradığımız soğanı ilave edelim soğanlar şeffaflaşınca salçayı ekleyelim sonrasında düğürcük ve baharatları ekleyelim biraz harmanlayalım üzerini 2 parmak geçecek şekilde kaynar su ekleyelim pilavımız 3-4 dk hazır olacaktır biraz sulu bırakalım sonrasında pilavı yufka ekmeğin üzerine döşeyelim turşuyla servis yapalım

bu pilav bizim oralarda çok yapılırdı kocaman sinilerin üzerine kurumuş yufka konur üzerine sulu sulu pilav dökülür yufka ekmekle yenilirdi ordan öğrenmiştim

afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder