21 Ocak 2009 Çarşamba

zeytinyağlı kuru dolma





Zeytinyağlı Kuru Dolma
malzemeler: (2 kişilik)
10 adet dolmalık kuru patlıcan 7-8 adet kuru dolmalık biber
1.5 su bardağı pirinç
1 soğan, 1diş ezilmiş sarımsak
pulbiber, karabiber, kekik, nane, bi fıske kimyon, dereotu, kuru maydanoz, fesleğen,tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1kaşık salça
dilerseniz limon suyu ya da sumak
Hazırlanışı:
Kurularımızı yıkayıp 30dk sıcak suda bekletelim yada kaynar suda az haşlayalım Pirincimizi yıkayalım içine minik doğranmış soğan, sarımsak ve baharatları, zeytinyağın bi kısmını ve salçayı ekleyip dolmamızın içini hazırlayalım. Kurularımızı bu içle dolduralım(yaklaşık 1 çorba kaşığı içe bir kuru) tenceremize yatay konumda sıkı bir şekilde yerleştirelim üzerini örtecek şekilde çok az salça, zeytinyağı ve isteğe bağlı limon suyu/sumak karıştırdığımız kaynar suyumuzu ekleyelim kısık ateşte pişirelim suyunu çektikçe kaynar su ekleyelim. pişince yoğurtla servis yapalım. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder