11 Ocak 2009 Pazar

Yayla Çorbası


Yayla Çorbası
Malzemeler:
2.5 su bardağı yoğurt dilerseniz süzme yoğurt
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
1 yumurta
nane
2 kaşık tereyağı
istenirse küçük bir parça kuyruk yağı lezzet veriyor
Tuz
Hazırlanışı:
Yarmayı iyice pişene dek suda haşlayalım(düdüklü işinizi kolaylaştırır)soğumaya bırakalım bir kapta yumurta ve yoğurdu iyice çırpalım karışıma yavaş yavaş su ve süt ekleyelim hazırladığımız karışıma yarmaları ekleyelim dilersek bir parça kuyruk yağını da karışıma atıp iyice sürekli karıştırarak orta ateşte kaynatalım tuzunu ekleyelim çorbamız pişince tavada tereyağı eritelim üzerine bol miktarda nane atalım naneleri kokuları hissedilene dek kavurarım sonra tavadaki sosuu cosss diye çorbamızın üzerine dökelim aman dikkatli olalım...afiyetler olsun

1 yorum:

  1. cooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk güzel...................

    YanıtlaSil