15 Ocak 2009 Perşembe

Maklube









Maklube(3 kişilik)
malzemeler:
1.5 su bardağı pirinç
1 havuç
100gr minik doğranmış kuzu eti
zeytinyağı,1 kaşık tereyağı
1/2 tavuk bulyon
1 çay bardağı bezelye
1su bardağı haşlanmış nohut
1 patates

süsleme için:
yoğurt
rendelenmiş havuç
doğranmış kırmızı lahana
yeşillikler

Hazırlanışı:
pirincimizi yıkayıp ılık tuzlu suda yarım saat bekletelim süzelim.1 havucu az kayda pişene dek kavuralım bezelye ve haşlanmış nohutumuzu ekleyim iyice kavuralım kenara alalım 1 patatesi küp küp doğrayıp kızartalım kenara alalım.

pilav: pirinçlerimizi az yağda şeffaflaşana dek iyice kavuralım kavrulunca tereyağımızı ekleyelim bir kaç damla limon sıkalım(pilavımız beyaz olsun) az zeytinyağı katalım(pilavımız parlasın)bi çimdik şeker atalım(annem demişti)üzerini 1 parmak üzeri örtecek kadar kaynar su ilave edelim yarım bulyonumuzu ekleyelim kısık ateşte pilavımızı pişirelim.

gelelim maklubeye: maklube kelime anlamı olarak ters çevirme demektir

pilavımıza şekil verebileceğimiz bir tencerede etlerimizi soteleyelim üzerine hazırladığımız pilavı ve kızarttığımız sebzeleri kaşık yardımıyla kat kat dizelim. 2-3 dk daha ocakta pilavımız yeni kabında pişsin. sonrasında pilavımızı düz bir tabağa ters çevirelim kenarlarını yoğurt,kırmızı lahana,havuç ve yeşilliklerle süsleyelim.


afiyet bal şeker olsun:)






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder