10 Ocak 2009 Cumartesi

Kısır





Kısır
malzemeler:
1.5 bardak düğürcük(bulgurun küçüğü)
yeşil soğan
maydonoz
1 kaşık salça
zeytinyağı, limon suyu
kırmızı pul biber, karabiber,tuz,nane, dilerseniz fesleğen
marul, roka
yapılışı:
düğürcüye kaynar su gezdirelim aman fazla olmasın sonra kaşıkla iyice karıştırıp üstünü kapatıp dinlenmeye bırakalım yeşil soğan ve maydonozu ince ince doğrayalım dinlenen düğürcüğe salça, zeytinyağı, tuz,baharatları ve limon suyunu ekleyip iyice yoğuralım en son yeşilleri ilave edip iyice yoğuralım elimizle küçük parçalar alıp sıkıp şekil verelim marul ve rokayla servis yapalım aman çayı da unutmayalım:)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder