13 Ocak 2009 Salı

Hasibe Usulu Fırında Sebzeli Çanak Köfte






Hasibe Usulu Fırında Sebzeli Çanak Köfte (2 kişilik)
Malzemeler:
300 gr köftelik kıyma
bayat ekmek içi(yarım ekmek)
1 su bardağı süt
1 rendelenmiş soğan
1diş rendelenmiş sarımsak
1 yumurta
1 çaykaşığı kimyon/karabiber/kırmızı biber/az kekik/tuz/ varsa 1 kaşık köfte baharatı
2 soyulmuş patates
1 havuç
4 çiçek karnabahar
rendelenmiş kaşar peyniri
hazırlanışı:
öncelikle 2 patatesi 1 havuç ve karnabaharı düdüklümüzde altına su koyup 10 dk buharda haşlayalım.
ekmek içine az miktar süt dökelim elimizle sütü ekmek içine yedirene kadar karıştıralım kıymayı, soğan ve sarımsak rendesini ekleyelim baharatlarımızı, yumurtamızı ilave edelim bir güzel yoğuralım. iyice yoğurduktan sonra harçtan portakal büyüklüğünde yuvarlaklar alalım elimizle çanak şekli verelim kapaklı borcamımıza(köftemiz kurumasın di mi)yaylı kağıt yerleştirip çanaklarımızı dizelim. önceden ısınmış 175 derecelik fırında 25-30dk pişirelim.
Çanağımızın içi için:
haşlanan 2 patatesi iyice ezelim üzerine kalan sütümüzü ve tuzumuzu ekleyelim ocakta iyice bulamaç olana dek pişirelim sonra içine haşladığımız havucu minik minik doğrayalım.
fırından çıkardığımız köfteden çanakların içini patatesli havuçlu karışımla dolduralım kenarlarına karnabaharları dizip çanaklarımızın üzerini kaşarla süsleyelim. 200 derecelik fırınımızda borcamın üstü açık olarak 5-7 dk. pişirelim. Servis yapalım.Afiyetler olsun












2 yorum:

  1. ellerine sağlık harikasın bi gün birlikte yemek yapalım mı :)
    Figen

    YanıtlaSil