11 Ocak 2009 Pazar

Fırında Bütün Bal Kabağı Tatlısı










Fırında Bütün Bal Kabağı Tatlısı aman hadi hayırlısı:)

Malzemeler:
1 balkabağı
3 su bardağı şeker (isteğe göre)
isteğe göre fındık, ceviz, badem
hindistan cevizi
yapılışı:
Balkabağımızı iyice yıkayıp kurulayalım. Balkabağımızın üstünü bıçak yardımıyla keselim.Kaşık yardımıyla içininin çekirdeklerini temizleyelim. İçine şeker dolduralım.(bu şekilde kabak bir gün beklerse içindeki şeker erir ve tatlınız daha güzel olur) Üzerini kapatalım.Önceden ısıtılmış 175 decelik fırında 1.5-2 saat saat pişirelim.(Pişmeye yakın kabağın şapkasını açalım)sonrasında içindeki şırayı boşaltalım kabuklarını kolayca soyalım kabağı dilimleyelim şırayı üzerinde gezdirelim (kızarmış seviyorsak bir kez daha fırınlayabiliriz) hindistan cevizi ve cevizle servis yapalım:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder