21 Ocak 2009 Çarşamba

Fırın Kebabı Tadında Hasibe Usulü Kuzu İncik









Fırın Kebabı Tadında Kuzu İncik
kurbandan kalma dolapta unutmuşum :) 2 adet kuzu incik
1 bütün kurusoğan
1 diş sarmısak
1 kaşık yoğurt
1 fiske biberiye
limon
tuz
Hazırlanışı
İnciklerimizi düdüklüye koyalım üzerini 3 parmak geçecek su ekleyelim tuzumuzu koyalım içine biraz limon sıkalım biberiyeleri ekleyelim(böylece kokuyu önlemiş olcaz) sarımsak ve soğanı bütün olarak ekleyelim. yaklaşık 45dk-1 saat arası(düdüklünüzede bağlı tabi:) inciklerimiz haşlansın. sonrasında inciklerimizi kapaklı borcamımıza alalım üzerine haşlama suyunuda ilave edelim inciklerimizin yüzüne yoğurdumuzu sürelim(ben sarımsaklı yoğurt kullandım) sonrasında 200 derecelik fırında üstü kapalı olarak 30dk pişirelim sonrasında borcamın kapağını alıp bi 5dk daha kızartalım. suyunu sakın dökmeyin enfes bi tat. dilerseniz içine bi parça etten koyup leziz bi çorba yapabilirsiniz. inciklerimizi soğanla servis yapalım. Aynıı fırın kebabııı aynıııı:)

afiyetler olsunnn....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder