12 Ocak 2009 Pazartesi

Etli Pırasa Yemeği


Etli Pırasa Yemeği:

malzemeler:(2kişilik)
300-400gr pırasa (ince doğranmış ve yıkanmış süzülmüş)
100-150 gr minik minik kuşbaşı et
1 havuç(minik minik doğranmış)
1 kaşık salça
sıcak su
1 çay bardağına yakın yıkanmış pirinç
sızma zeytinyağı
kırmızı biber,tuz,yarım tavuk bulyon
hazırlanışı:
etimizi yağda kavuralım yumuşayınca içine havucumuzu katalım havuçta kavrulunca salçamızı ilave edelim salçamızın rengi çıkana dek kavuralım ince doğranmış pırasalarımızı ilave edelim ve tencerimizin üzerini kapatalım altını kısalım pırasalara iyice küçülene dek kavrulsun(tercihen teflon tencerede) pırasalar iyice küçülene dek kavrulduktan sonra üzerini 2 -3 parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu ve yarım bulyonumuzu ilave edelim kırmızı biber ve tuzumuzu atalım yemeğimiz kaynamaya başlayınca içine pirincimizi atalım üzerini kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. pirinçlerimiz şiştiğinde yemeğiniz hazırdır. Afiyetler olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder