10 Ocak 2009 Cumartesi

Aşure



Aşure
Malzemeler:
Önceden haşlanmış su bardağı nohut
yarma, pirinç
kayısı, elma kurusu,kuş üzümü(20-25dk suda bekletin)
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 kaşık pirinç unu
1kaşık nişasta
ceviz, fındık, badem bir çimdik tuz
arzuya göre portakal kabuğu ve suyu, nar
sıcak su
yapılışı:
düdüklüde yarma ve pirinci haşlayalım iyice haşlandıktan sonra içine nohutu ilave edelim. biraz soğuyunca sütle incettiğimiz nişasta ve pirinç ununu yavaş yavaş karıştıra karıştıra ekleyelim karışıma sıcak su ilave edelim kare kare doğradığımız kayısıyı ,elma kurusunu ve kuş üzümünü ekleyelim 1 çimdik tuzu, şekeri ve küçük küçük doğradığımız yarım porakalın kabuğunu ve biraz da portakalın suyunu ekleyelim. Piştikten sonra üzerine iri kıyılmış badem fındık ceviz ve narı ekleyelim
afiyet bal şeker olsun
ağzınızın tadı bozulmasınnn

1 yorum:

  1. Arkadaşımın aşuresini tatmış şanşlı bir vatandaş olarak denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum .Ellerine sağlık güzel arkadaşım aşurenin tadı hala damağımda vallahi......

    YanıtlaSil